Betydningen af kreditkortnumre

Hvis du tager et nærmere blik på dit kreditkort, vil du sandsynligvis spekulerer på, hvad alle disse tal står for. Hver ciffer faktisk står for noget bestemt. Lad os få et kig på hver af disse tal i rækkefølge.
Det første ciffer
Benzin kort, stormagasin kort og telefonkort har deres egne programmer.
De største kreditkortselskaber operere på et standardiseret system for tildeling af kreditkortnumre. Det første ciffer i serien vil altid være en 3, 4, 5 eller 6. Dette tal angiver typen kort du har. For eksempel, en 3 betyder det er en rejse og underholdning card, American Express eller Diners Club. En 4 er Visa og Visa-brandede debet kort, kontant kort; en 5 er Mastercard og Mastercard-brandede debet kort, kontant kort; og 6 er Discover.
De andre tal
American Express og Diners Club skal du bruge det andet ciffer til at identificere virksomheden. Det betyder at Diners Club-kort vil starte med enten 36 eller 38, og American Express-kort vil føre ud med 34 eller 37.
De resterende numre i serien bruges til andre formÃ¥l, afhængigt af korttypen og udstederen. Generelt er tallene grupperet efter Ã¥bning serien er routing antallet af banken og den næste gruppe er brugerens kontonummer. Det sidste ciffer er særlig–et kontrolciffer. Det er et tal beregnes ved at anvende en bestemt formel, og det anvendes som en kontrol af svig.
Kig på dit kort
American Express bruger cifre 3 og 4 for erhvervslivet eller personlige korttype og mønt af kortindehavers oprindelsesland. Cifrene 5-11 er kontonummeret. Cifre 12 gennem 14 Vis kortnummeret knyttet til den pågældende konto. Det sidste ciffer er naturligvis kontrolciffer.
Visa bruger cifre 2 til 6 for bank tal. Begynder med ciffer 7 og kører gennem 12 eller 15, de er kontonummeret, og det sidste tal er kontrolciffer. Antallet af cifre i en gruppe kan variere fordi Visa-kort ikke alle har det samme antal cifre.
Med Mastercard, det andet ciffer via tast 3 (for så højt som 6) er nummeret bank. Alle resterende cifre, undtagen kontrolciffer ende identificeres kortindehavers konto.
Og det er det. En lidt komplekst system nødvendigt at spor milliarder af kreditkort over hele kloden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *